Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Auton varaosat edullisesti verkosta – neljä vinkkiä

Auton ostaminen on yksi merkittävimpiä taloudellisia päätöksiä. Se halutaan hankkia helpottamaan arkea, jossa kuljetaan paikasta toiseen. Arjen välttämättömyys sisältää myös kuluja. Auton varaosia voi ostaa edullisesti verkosta ja kerromme siitä tarkemmin. Tämä artikkeli on kaupallinen yhteistyö. 

Auto on suuri hankinta, mutta hintalappu ei lopu ainoastaan ostovaiheeseen. Auton omistaminen vaatii veronsa ja kustannukset voivat olla yllättävän suuria. Pienillä toimenpiteillä voi kuroa kuluja kiinni. Esimerkiksi auton varaosat voi ostaa verkosta edullisesti

1. Varaosat voi vaihtaa itse

Jos auto vaatii pientä varaosiin liittyvää vaihtoa, voi sen tehdä tapauksesta riippuen itse. Sitä ei tarvitse siis välttämättä viedä huoltoon, jolloin voi säästää rahaa. Osan vaihtaminen voi olla yllättävän mutkatonta, mutta ongelmana on enemmänkin hyvän ja oikean varaosan löytäminen. 

Auton varaosien vaihtaminen ei ole rakettitiedettä, kunhan tietää mitä on tekemässä. Silloin pitää osata sanoa, mikä osa pitää vaihtaa. Verkossa tarjotaan runsaasti nykyään kaikenlaista autoon. Niitä voi ostaa monessa muodossa: uutena, alkuperäisenä, tarvikevaraosina tai purettuina osina. 

Yksinkertaisten autojen osta voi vaihtaa varsin helposti ilman sen kummempaa kokemusta ennakkoon. Näitä helppoja toimintoja ovat muun muassa auton lamput ja tuulilasinsulat. Monimutkaiset toimenpiteet kannattaa puolestaan jättää ammattilaisen hoiviin. Niitä ovat esimerkiksi moottorin osat. Myös sellaiset osat kannattaa viedä huoltamon työliställe, jotka vaativat konehuoneen purkamisen. 

2. Varaosien hakeminen rekisteritunnuksella

Varaosakaupat tarjoavat yleensä kaikki automalliin sopivat osat, jos niitä etsii oman auton rekisteritunnuksella. Rekisteritunnuksen hyödyntäminen onkin suositeltavaa ja siihen kehottavat suurin osa alan jälleenmyyjistä. Toki verkkokaupoissa voi etsiä, löytää ja selata varaosia ilman rekisteritunnustakin.

Toiminta on tehty monessa verkkokaupassa erittäin helpoksi. Auton omistajan täytyy mennä vain sivustolle ja syöttää auton rekisterinumero sivustolla olevaan kohtaan. Rekisterinumeron kohta on sijoitettu usein sivuston keskiosaan, mahdollisimman näkyvälle paikalle. Siihen voi kirjoittaa kuusimerkkisen rekisterin, jossa Suomen maatunnus on valmiiksi määritelty. 

3. Varaosan laatu tärkeää

Autolle myydään usein merkkikohtaisia varaosia. Ne ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia, jos niitä vertaa niin sanottuihin tarvikevaraosiin. Niitä on tyypillisesti myös varmempia käyttää. Moni auton varaosia myyvä kauppa lähettää tarvikevaraosan, jos merkkikohtainen varaosaa ei ole valikoimissa.

Jos auton omistaja haluaa ehdottomasti merkkikohtaisen varaosan autoonsa, kannattaa sitä tiedustella kyseisen merkin liikkeen huollosta. He auttavat taatusti mielellään eteenpäin. He kertovat todennäköisesti myös lisätietoa kyseisen automallin tarvittavasta huollosta, mikä voi auttaa tekemään päätöksiä siihen liittyen. 

4. Tarkkana verkkokaupoilla

Auton varaosien verkkokaupoissa kannattaa olla yleisesti tarkkana. Tämä pätee myös laadun näkökulmasta. Moni saattaa myydä esimerkiksi jarrulevyjä ja markkinoida niitä laadukkaiksi. Ne saattavat kuitenkin yllättävän helposti vääntyä käytön aikana. 

Laatu ei välttämättä ole odotusten mukainen, jos yleensä kymmeniä euroja maksavaa tuotetta myydään monin kerroin halvemmalla. Tällöin kannattaa laittaa niin sanotusti valot päälle ja suhtautua maltilla houkuttelevaan tarjoukseen. 

Perinteisessä varaosakaupassa voi mennä suoraan tiskille ja näyttää vanhaa varaosaa. Tällöin oikean osan löytäminen voi olla helppoa ja vaivatonta. Auton varaosan ostaminen verkosta on niin ikään helppoa ja siinä on puolensa. Ostotoimenpide käy käden käänteessä ja toimitus tuodaan usein omalle kotiovelle. 

Huolellisuus varaosien kaupoilla

Verkossa kannattaa kuitenkin pitää maltti mielessä ja olla vertailuissa ja ostopäätöksissä huolellinen. Tällöin oikean tuotteen löytäminen onnistuu todennäköisemmin. Varaosan numero on oleellisessa roolissa oikean osan hakemisessa. 

Jos tätä tietoa ei ole saatavilla, niin kannattaa suunnata luotettavan jälleenmyyjän varaosahakuun liittyvään palveluun. Niissä on nähtävillä usein myös tuotekuvia ja soveltuvuuteen liittyviä taulukoita. 

Tarkista myös verkkokaupan palautusehdot. Verkkokaupassa asiointi voi käydä kalliiksi, jos postiluukkuun saapuu väärä varaosa. Tällöin palautus saatetaan joutua tekemään omaan piikkiin, mikä tekee hommasta turhan kallista. Verkkokaupoissa kannattaa näin ollen olla huolellinen, jotta tietää mitä on tekemässä. Epäselvissä tilanteissa voi kääntyä mahdollisesti myös sivuston asiakaspalveluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *