Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Lisävalot ja vetokoukku yms – katso tästä vinkit oman auton varustelulle

LIsävalot ja lisävarusteet autoon trodo.fi verkkokaupasta
LIsävalot ja lisävarusteet autoon trodo.fi verkkokaupasta

Tässä on joitakin vinkkejä oman auton varusteluun lisävaloilla, vetokoukulla ja muilla lisävarusteilla:

Lisävalot:

 • Selvitä ensin, millaisia lisävaloja tarvitset. Esimerkiksi ajovalojen tehostamiseen voit hankkia lisäkaukovaloja tai sumuvaloja.
 • Valitse laadukkaat lisävalot, jotka tarjoavat tarvittavan valotehon ja kestävät erilaisia sääolosuhteita.
 • Tarkista, että lisävalot ovat laillisesti sallittuja alueellasi ja noudattavat liikennelainsäädäntöä.
 • Asenna lisävalot huolellisesti ja varmista niiden oikea suuntaus.

Vetokoukku:

 • Määritä, mihin käyttötarkoitukseen tarvitset vetokoukun. Voit valita vetokoukun, joka on tarkoitettu perävaunujen, matkailuajoneuvojen, pyörätelineiden tai muiden kuormien vetämiseen.
 • Tutki autosi tekniset tiedot ja varmista, että valitsemasi vetokoukku sopii autosi malliin ja sallittuun vetokykyyn.
 • Huomioi asennuksen haasteet. Vetokoukun asentaminen saattaa vaatia ammattilaista tai erikoistyökaluja. Tarvittaessa ota yhteys autokorjaamoon.

Muita lisävarusteita:

 • Tee lista tarpeistasi ja priorisoi ne. Voit harkita esimerkiksi kattotelineitä, pyörätelineitä, takalasin tummennuksia, spoileria tai muita lisävarusteita.
 • Hanki laadukkaat ja sopivat lisävarusteet. Tutki valmistajien tuotteita ja lue asiakasarvosteluja ennen ostopäätöstä.
 • Huomioi asennuksen vaatimukset. Jotkut lisävarusteet voidaan asentaa helposti kotona, kun taas toiset saattavat vaatia ammattilaisen apua.
 1. Turvallisuus ja lainsäädäntö:
 • Huomioi paikalliset liikennelait ja määräykset lisävarusteiden käytölle ja asentamiselle.
 • Noudata tarkasti lisävarusteiden valmistajien ohjeita ja suosituksia niiden oikeasta käytöstä ja asennuksesta.
 • Varmista, että lisävarusteet eivät häiritse auton näkyvyyttä, aiheuta vaaratilanteita tai riko liikennesääntöjä.

Kun varustelet omaa autoasi lisävaloilla, vetokoukulla ja muilla lisävarusteilla, on tärkeää huolehtia turvallisuudesta, laillisuudesta ja oikeasta asennuksesta. Jos et ole varma varustelun tarpeesta tai asennuksen oikeellisuudesta, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen.

Lisävalot ja lisävarusteet autoon trodo.fi verkkokaupasta.

Auton varaosat ja auton virittäminen

Auton varaosat ovat tärkeitä osia auton kunnossapidossa ja korjauksessa. On tärkeää hankkia laadukkaita ja sopivia varaosia, jotka vastaavat auton tarpeita ja ovat yhteensopivia auton muiden komponenttien kanssa. Varaosien valinta ja asennus tulisi tehdä huolellisesti ja tarvittaessa ammattilaisen avulla.

Auton virittäminen, eli auton suorituskyvyn ja ulkonäön muokkaaminen, on myös yleinen harrastus. Auton virittämisessä voi käyttää erilaisia varaosia ja lisävarusteita, kuten pakoputkia, ilmansuodattimia, jousituskomponentteja ja moottorinohjainyksiköitä. Tässä on joitakin seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon auton varaosien ja virittämisen suhteen:

 1. Laatu ja sopivuus: Hanki aina laadukkaita varaosia ja virityskomponentteja. Halvat tai huonolaatuiset osat voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä tai vahingoittaa muita auton komponentteja. Varmista, että varaosat ja virityskomponentit ovat sopivia ja yhteensopivia auton merkin, mallin ja tekniikan kanssa.
 2. Säädökset ja laillisuus: Tarkista paikalliset säädökset ja määräykset ennen auton virittämistä. Joissain maissa tai alueilla saattaa olla rajoituksia tiettyjen varaosien tai muutosten käytölle. Tietyt muutokset voivat myös vaikuttaa auton katsastukseen ja vakuutukseen. Noudata aina paikallisia lakeja ja säännöksiä auton virittämisessä.
 3. Ammattilaisen apu: Monimutkaisempien auton viritysprojektien tai asennusten osalta saattaa olla tarpeen hakea ammattilaisen apua. Ammattilainen voi auttaa sinua valitsemaan sopivat osat, suorittamaan asennuksen oikein ja varmistamaan turvallisuuden ja suorituskyvyn.
 4. Tarkoitus ja vastuu: Harkitse huolellisesti auton virittämisen tarkoitusta ja omia taitojasi. Varusta autosi osilla, jotka parantavat sen suorituskykyä tai ulkonäköä tarkoituksenmukaisella tavalla. Muista, että auton virittäminen voi vaikuttaa auton takuuseen ja vastuuseen. Pidä huolta, että olet vastuussa turvallisista ja laillisista muutoksista.

Muista, että auton varaosien hankinta ja auton virittäminen voivat vaikuttaa auton turvallisuuteen, suorituskykyyn ja lakien noudattamiseen. Suositellaan tekemään huolellista tutkimusta, pyytämään asiantuntijoiden neuvoja ja harkitsemaan tarkasti omia taitoja ja kokemusta ennen kuin ryhdytään varaosien hankintaan tai auton virittämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *