Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Suomen Mercedes-Benz klubi viettää 40-vuotisjuhlia Kangasalla

Vanhojen piikkinokka-Mersujen varaosien ja rakentelun ympärille perustettiin vuonna 1979 Suomen Mercedes-Benz klubi ry, joka on kasvanut jo 4000-jäseniseksi merkkikerhoksi. Kasvu on ollut tasaista ja on ollut mukava huomata myös nuorison kiinnostus harrastustoimintaan. Toiminta kattaa koko maan, mutta Tampereen seutu on alusta asti ollut yksi toiminnan vetureita ja jo siksi juhlat pidetään siellä. Klubilla on maahantuoja Vehon ja maailmankonserni Daimler AG:n vankkumaton tuki. Stuttgartista tuetaan kaikkiaan 70 kansainvälistä Mercedes-klubia, joista meidän klubimme on yksi suurimmista – asukaslukuun suhteutettuna  suurin.

Klubilaisen yleisin harrasteauto on tänään 70-lukuinen legendaarinen neliovinen W123, auto joka oli omana aikanaan harvojen suomalaisten tavoitettavissa. Harrastuskirjo on laaja ja sitä esitellään omassa Tähdelliset-lehdessä. Nuoremmat jäsenet puunaavat, jopa tuunailevat, youngtimereitaan. Vanhemman kaluston puolelta löytyy kaikkea 30-luvun kompressori-Mersun ja Unimog-maastokuorma-autojen väliltä. Osaa jäsenistä kiinnostaa merkin rikkaan historian tutkiminen. Yhteistyössä Vehon kanssa klubille on muodostunut merkittävä arkisto, josta ammennettu materiaalia jo neljään kirjaan. Uusin teos, 348-sivuinen Mercedes-Benz Suomen teillä 1900-2019 julkaistaan 24.8. osana juhlaviikonloppua.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua klubilaisten kalustoon lauantaina 24.8. Mobilia-museolla (11:30-14:00) ja hotelli Rosendahlin pihassa (15:30-19:00). Kirjan julkistus on Mobilia-museolla kello 12:00, josta kirjan voi myös ostaa.

Liitteenä on kuva 170V-piikkinokkamersusta klubilaisten ympäröimänä.

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *