Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Tuontiautojen uusi elämä

Pontiac Firebird -68

Autoharrastaminen lähtee 99,9% tuontiautosta, koska Suomessa on kuitenkin historiassa valmistettu aika vähän eri automalleja, eikä niistä kovin moni ole autoharrastajien kohteeksi päätyneitä.

Sen sijaan amerikan raudat eli 60- ja 70-lukujen muskeliautot ovat ympäri maailman suosittuja autoharrastajien kohteita, koska niiden moottoreista saa pienellä vaivalla ja rahalla paljon irti.

Ruotsiin on tuotu paljonkin muskeliautoja, joista sitten osa on päätynyt tänne Suomeenkin ja tämän artikkelin kuvat ovat itseasiassa yhdestä tällaisestä matkalaisesta, vuoden 1968 Pontiac Firebirdistä missä 350 moottori ja irroitettava katto.

Nykyään hyvien ja edullisten muskeliautojen ajat alkavat olla ohi ja autojen hinnat ovat nousseet, koska niitä alkuperäisiä autoja ei oikein enää ole saatavilla.

Pontiac Firebird -68

Firebirdin -68 vuosimalli on toinen vuosi kun autoa valmistettiin. Artikkelin kuva autossa on paikat neljälle aikuiselle, mutta kyllä auto enemmän on tarkoitettu kahdelle. Artikkeli malliauto ei myöskään alunperin ollut kuvan värinen vaan vihreä ja muutaman värin kautta auto on päätynyt nykyiseen väriinsä ja liikkumaan Suomen kesäteille.

Jos nyt katselee amerikan markkinoita, niin tällaisen klassikkoauton saa hyvässä kunnossa USA:sta maksamalla vähintään 30 000 US-dollaria

Alkuperäinen vuoden 1968 350 moottori oli 5,7 litrainen ja tuotti 265 heppaa. Autosta oli saatavilla mtös 400CID moottorilla vaustettu V8 joka tuotti parhaimmillaan noin 340 heppaa. Vuoden -68 avomallia valmistettiin vain vajaat 17 000 kappaletta ja kovalla katolla yli 90 000 kappaletta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *