Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Vedonlyönti autourheilusta netissä – mitä kaikkea on tarjolla?

Autourheilu, kuten rallin MM-sarja ja Formula 1-sarja, ovat penkkiurheilijoiden ja vedonlyöjien suosikkeja. Niiden seuraaminen televisiosta tai mahdollisuuksien mukaan paikan päältä kuuluvat kaikkien autourheilusta kiinnostuneiden kohokohtiin, joita ei haluta jättää välistä.

Vedonlyönti lajista kuin lajista on siirtynyt kasvavissa määrin nettiin. Nettivedonlyönnin hyviä puolia onkin useita, ja ne kaikki hyödyntävät myös auto- ja moottoriurheilusta kiinnostuneita. Jos taas seuraat useampaa urheilulajia ja mietit mitä esimerkiksi jalkapallon World cup betting voisi tuoda mukanaan, tällöinkin netti on erinomainen lähde tasokkaalle vedonlyönnille.

Vedonlyönti monesta moottoriurheilusta

Moottoriurheilun vedonlyönti kattaa useita eri lajeja ja sarjoja. Suosituimmat ovat tietenkin Formula 1- ja NASCAR-sarjat, mutta voit myös lyödä vetoa esimerkiksi Indycareista tai MotoGP-kilpailuista. Vedonvälittäjät mahdollistavat monipuolisten vetojen asettamisen etukäteen, jolloin kyseessä ovat ennakko- ja voittajavedot.

Formula 1

Autourheilun kuninkuuslaji Formula 1 on suomalaistenkin suosikki. Kilpailuviikonloput houkuttelevat televisioiden ääreen tuhansia suomalaisia jännittämään esimerkiksi Bottaksen menestyksestä. Televisioituja lähetyksiä seuraa samalla useat vedonlyöjät.

Tällöin he voivat lyödä vetoa jo aika-ajoista ja itse kilpailusta, mutta formuloiden vedonlyöntivalikoima on ehdottomasti yksi monipuolisimmista. Voit esimerkiksi arvuutella ennen kisaviikonloppua tuleeko radalle turva-auto, kuka pääsee varsinaiseen pääkilpailuun, ketkä yltävät kymmenen, kuuden tai kolmen parhaan joukkoon, unohtamatta valmistajien menestystä.

Vuosien saatossa kerätty lajitietämys voidaan todellakin pistää tositoimiin huomattavasti laajempien netin vetomahdollisuuksien kanssa. Lisäksi kertoimet voivat netissä olla kilpailukykyisemmät kuin suomalaisella Veikkauksella. 

Netin vedonlyöntiareena on nimittäin varattu kansainvälisille suuryrityksille, jotka ovat hioneet toimintaideansa timanttiseksi ja osaavat kampanjoida tarjontaansa kaikentasoisille ja -tyylisille vedonlyöjille.

NASCAR

Yhdysvalloissa ajettu NASCAR-autojen kaksi suurinta sarjaa ovat pääluokkana tunnettu NASCAR Cup Series ja sen alaluokkana toimiva NASCAR Xfinity Series. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään klassikkoautojen romuralli, vaan kovatasoisiksi viritettyjen kilpa-autojen tuntikausiakin kestävät kilpailut. 

Cup Series -sarjan autot painavat 1 500 kiloa ja puskevat tehoja lähes 800 hevosvoimalla niiden V8-moottoreista. Kilpailut järjestetään yleensä ovaaliradoilla. Sijoittuneet ratkotaan loppusijoituksella sekä johdetuista kierroksista saaduilla pisteillä. Vedonlyönnin kannalta NASCAR on kiinnostava kohde, joskin ei yhtä monipuolinen kuin formulat. 

Yleensä ennakkoon voidaan veikata vain voittajaa. Xfinity Series -sarjassa taasen on mukana formuloistakin tuttu head to head -vedot, jossa voit verrata kahden eri kuljettajan yhtenäistä sijoittumista keskenään. 

Indycars

Formuloita ja NASCARia on ajettu vuosikymmenien ajan, mutta Indycars luotiin vasta 1990-luvun lopulla. Siinä käytetyt autot muistuttavat hieman Formula 1 -autoja. Niitä ajetaan kuitenkin ovaaliradoilla Yhdysvalloissa, mutta Indycars-autot voivat yltää huikeisiin huippulukemiin, aivan kuten Formula-autot.

Parhaiden mittausten mukaan Indycar-auto on rikkonut yli 366 kilometrin tuntinopeuden rajan lajin suurimmassa Indianapolis 500 -kilpailussa. Formula 1 -autot ovat kuitenkin huomattavasti nopeampia ja tehokkaampia. Indycars-kilpailuissa on niin ikään käytössä samat voittajavedot ja head to head -vedot. 

Rallin WRC-sarja

World Rally Car -sarja on yhtä lailla suomalaisten suursuosikki ja sarjassa ollaan nähty huikeaa suomalaismenestystä esimerkiksi viimeisimpänä Kalle Rovanperän taholta. Luonnollisesti näin suosittu laji on saatavilla myös netin vedonlyöntisivustojen kohteena. 

Voit muun muassa pistää rahat likoon Rovanperän MM-voitosta tai veikata mille sijoitukselle hän ajaa seuraavissa osakilpailuissa. Toisena yleisenä vetotyyppinä on aikaisemmin mainittu head to head -veto, jolloin kaksi kuljettajaa pistetään vastakkain ja voit veikata kumpi heistä sijoittuu parhaiten. 

Netin etuna kansainvälisyys

Kun avaat minkä tahansa vedonlyöntisivuston älylaitteesi selaimella, saat eteesi laajemman ja monipuolisemman tarjonnan kuin kotimaisella vaihtoehdolla. Voit pelata jopa suuria kansainvälisiä autourheilulajeja, joita ei kotimaassa edes tunneta niin hyvin. Lajitietämyksesi voi siis todellakin olla tarpeen ja jopa hyödyllistä.

Kovatasoiset moottorit ja upean näköiset kilpa-autot herättävät kenen tahansa mielenkiintoa. Vauhdikkaat osakilpailut tarjoavat jännittäviä tapahtumia, ennalta-arvaamattomia käänteitä ja mahdollisesti myös hyviä vedonlyöntimahdollisuuksia.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *