Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Auton valojen valitseminen – Juuri oikeiden valojen valitseminen autollesi

Valoilla on todella tärkeä rooli melkein kaikessa, oli kyse sitten kodista, joissa valoja käytetään moneen eri tarkoitukseen. Katso lisää täältä. Myös auton valot ovat todella tärkeitä, sillä ne tarjoavat välttämätöntä valaistusta silloin, kun se on tarpeen. Valot auttavat tekemään autosta myös komeamman kuin mitä se ennen oli. Sillä ihmiset ovat melko tarkkoja sen suhteen, miltä heidän autonsa näyttää, he päättävät vaihtaa alkuperäiset valot uusiin. Kolme pääasiallista valintaa auton valoja varten ovat halogeeni-,  LED-, ja ksenonvalot. On tarpeellista tietää näiden valojen erot ennen kuin valitset autollesi uudet valot.

Halogeenivalot ovat todella suosittuja, sillä ne tuottavat todella kirkkaan valon, joka voi tarjota valoa huomattavan pitkälle etäisyydelle. Seuraava syy niiden suureen suosioon on, että ne kestävät todella pitkään. Ja kaiken lopuksi niiden vaihtaminen on suhteellisen halpaa.

LED-valot ovat äärettömän suosittuja autoissa. Johtuen siitä, että ne ovat todella pienikokoisia, ne voidaan asetella viehättävällä tavalla. LED-valot vievät todella vähän energiaa, mutta ne voivat olla melko kalliita ostaa. Niillä on myös taipumusta kuumentua hieman; valojärjestelmä vaatii siis jonkinlaisen jäähdytysyksikön. LED-valot ovat hyvännäköisiä, ja niitä käytetään tavallisesti hienoissa autoissa; ne luovat korkean profiilin imagon sekä autolle, että sen kuljettajalle.

Ksenonista tehdyt auton valot tarjoavat oman energiatehokkuuden tason verrattuna halogeenivaloihin. Ksenonvalot ovat todella kirkkaita, mutta tämä voi olla kielteisesti vaikuttava asia. Monet autoilijat itse asiassa valittavat siitä, että näiden valojen osuessa eteen niiden todella kirkas valo häiritsee ajamista.

Kuten voit huomata, on olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen auton valojen ostamista. Vaikka ei olekaan mahdollista sanoa suoraan, että yksi tyyppi olisi parempi kuin toinen, on aina varmistettava, että valot sopivat omiin edellytyksiinsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *