Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Ford esittelee Mustangin 55-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mustang55 5.0 V8

Ford ilmoitti tänään tuovansa Euroopan markkinoille ikonisen Ford Mustangin 55. juhlavuoden kunniaksi uuden Ford Mustang55 –erikoismallin.

Uusi Mustang55 perustuu 450-hevosvoimaiseen Ford Mustang 5.0 V8 –malliin. Siinä on korkealaatuisiin sisätiloihin yhdistettynä ainutlaatuisia ulkoisia tyyliominaisuuksia, muun muassa yksilölliset konepelti- ja kylkiraidat, mallimerkintä ja valinnaisvarusteena saatava takaspoileri.

Lisäksi Ford Mustang 2.3 EcoBoost –malli uudistuu ja tarjoaa nyt ulkoisesti legendaarisen Mustang Shelbyn inspiroimaa tyyliä. Uudistuneessa mallissa on vakiovarusteena Fordin aktiiviventtiileillä varustettu Performance-pakoputkisto, jonka ansiosta kuljettajat voivat säätää Mustangin käyntiäänen itseään miellyttäväksi ja ajotapaansa sopivaksi.

Mustangin uusiin ulkoväreihin kuuluvat Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange ja Grabber Lime. Värit ovat saatavissa koko Mustang-mallistoon. FordPass Connect –modeemiteknologia muuttaa Mustangin liikkuvaksi WiFi-yhteyspisteeksi, johon voi liittää jopa 10 laitetta.

“Mustang kuuluu pieneen joukkoon ajoneuvoja, joita on valmistettu yli puoli vuosisataa keskeytyksettä. Ja asiakkaiden kiinnostus maailman myydyintä urheiluautoa kohtaan ei näytä hiipuvan ollenkaan,” sanoo Roelant de Waard, Vice President, Marketing Sales & Service, Ford of Europe. “Uusi Mustang55-mallimme on Mustang puhtaimmillaan. Siinä yhdistyvät suorituskyky, rohkea muotoilu ja mukavuutta lisäävät teknologiat, kuten FordPass Connect –modeemiteknologia ja B&O äänentoistojärjestelmä.”

Mustang esiteltiin ensimmäisen kerran 17.4.1964 ja se juhli 55-vuotispäiväänsä aiemmin tänä vuonna. Vuonna 2018 Mustang oli maailman myydyin urheilullinen coupé-malli neljättä vuotta peräkkäin. Uusi Ford Mustang55 5.0 V8 ja uudistettu Ford Mustang 2.3-litrainen EcoBoost on mahdollista tilata elokuusta alkaen.

55 vuotta ja matka jatkuu

Uusi Mustang55 erikoismalli on saatavissa sekä Fastback- että Convertible-mallina ja siinä on Ford Mustangin sulavaan ja urheilulliseen tyyliin sopivia ainutlaatuisia yksityiskohtia, muun muassa matalaprofiilisen konepellin ja kylkien alaosan mustat vauhtiraidat liukuefektein, mustaksi maalattu katto ja kiiltävän mustat 19-tuumaiset kevytmetallivanteet. Shadow Black –värisissä Mustang55-malleissa vauhtiraidat ovat hopeanväriset. Convertible-malleissa on musta kangaskatto.

Ylä- ja alaetusäleikkö on viimeistelty kaksisävyiseksi kiiltävän mustalla ja Pillar Black –värillä. Ylempää säleikköä koristaa Pillar Black-värinen ponimerkki. Etulokasuojassa olevassa Pillar Black -värisessä 5.0-merkissä on Colorado Red –värinen desimaalipiste. Valinnaisvarusteena saatava Pillar Black –värinen takaspoileri täydentää ainutlaatuisen ulkomuodon.

Laadukkaat sisätilat ovat myös uudistuneet Mustang55 –mallissa. Kojelaudan viimeistelyssä on hiilikuituefekti ja nahkapäällysteisessä keskikonsolissa ja polvituessa on samanlainen yksilöllinen harmaa ommel kuin premium-tason matoissa.

Fordin kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustetuissa Mustang55-malleissa on yksilöllisesti muotoiltu vaihdekepin nuppi ja 10-vaihteisten automaattimallien vaihdevalitsin on kevytmetallia. Istuimissa ja oviverhoiluissa on korkeatasoinen Alcantara-viimeistely.

Vakiovarusteisiin viihtyvyys- ja mukavuusteknologioihin kuuluvat lämmitettävät ja viilennettävät etuistuimet, Fordin hienostunut SYNC 3 tietoviihdejärjestelmä sisältäen nyt DAB+ radion, korkeatasoinen B&O-äänentoistojärjestelmä 12 kaiuttimella ja FordPass Connect –modeemiteknologia, jonka avulla auton liitettävyys paranee. Yhdistettynä FordPass-mobiilisovellukseen käytettävissä on useita uusia ominaisuuksia, muun muassa automaattivaihteisen auton etäkäynnistys*, ovien avaus ja lukitus etänä ja ajoneuvon paikannus.

Shelbyn inspiroimaa tyyliä

Ford Mustang Shelby –mallit – mukaan lukien Mustang Shelby GT350 ja GT500 – ovat tarjonneet lisää suoritustehoa ja ainutlaatuista tyyliä Mustang-asiakkaille jo yli 50 vuoden ajan. Nyt Shelby inspiroi myös uudistuneita Mustang 2.3 EcoBoost Fastback ja Convertible –malleja.

Magnetic Grey –väriset ovipeilit ja takaspoileri, ainutlaatuiset konepeltiraidat liukuefektillä ja Magnetic Grey –värisessä California-säleikössä oleva kolmitankoinen ponimerkki ovat piirteitä, jotka on aiemmin nähty vuoden 1965 Mustang-malleissa. Koneellisesti viimeistellyt 19-tuumaiset alumiinivanteet täydentävät uudistunutta ulkonäköä.

2.3-litraisissa EcoBoost-malleissa on nyt vakiovarusteena aktiiviventtiilillä varustettu pakoputkisto, jonka sisältämän innovatiivisen Good Neighbour –toiminnon avulla voi naapureiden häiritsemistä välttääkseen madaltaa auton äänenvoimakkuutta ennalta ajastettuina aikoina. Järjestelmä mukauttaa automaattisesti elektronisen ajovakautusjärjestelmän, kaasun vasteen, automaattivaihteiston vaihteen valinnan ja ohjauksen asetukset valitun ajotilan mukaiseksi. Ajotilat ovat Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip ja yksilöitävä My Mode.

Maailman myydyin urheiluauto

Ford jatkaa myös Mustang BULLITT –erikoismallin valmistamista Euroopan asiakkaille toisen vuoden. Bullitt-mallissa on 5.0-litrainen V8-moottori, jossa on tehoa 460 hevosvoimaa ja vääntöä 529 Nm. Bullittin ulkoväriksi on saatavilla joko Shadow Black tai klassinen Dark Highland Green. Mallin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin sisältyvät 19-tuumaiset Torq Thrust-tyyliset vanteet; punaiset Brembo™ jarrusatulat; polttoainetankin korkin Bullitt-jäljitelmä; malliin suunniteltu musta etusäleikkö; vakioistuimissa vihreät tikkaukset, jotka ovat saatavilla myösRecaro® urheiluistuimiin (valinnaisvaruste); ja valkoinen biljardipallon mallinen vaihdekepin nuppi.

Mustang oli vuonna 2018 maailman myydyin urheilullinen coupe jo neljäntenä peräkkäisenä vuonna. IHS Markitin tilaston mukaan Mustangia myytiin maailmanlaajuisesti 113.066 kappaletta. Vuoden 2019 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana Ford on myynyt Euroopassa 5.500 Mustangia, missä on kasvua yli 5 prosenttia verrattuna edellisen vuoden samaan ajanjaksoon.** Kuudennen sukupolven Mustangia on myyty yli 500.000 kappaletta vuodesta 2015 lähtien, näistä yli 48.000 Euroopassa.

# # #

Ford Mustang 5.0 V8 CO2-päästöt alkaen 270 g/km, polttoaineen kulutus alk. 11,0 l/100 km
Ford Mustang 2.3 EcoBoost CO2-päästöt alkaen 199 g/km, polttoaineen kulutus alk. 9,1 l/100 km
Ford Mustang Bullitt 5.0 V8 CO2-päästöt alkaen 277 g/km, polttoaineen kulutus 11,8 l/100 km

Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintasäteeseen. CO2 on pääasiallisin ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu.

1. syyskuuta 2017 lähtien tietyille uusille autoille myönnetään tyyppihyväksyntä World Harmonised Light Vehicle Test Procedure -testimenetelmän (WLTP) avulla direktiivin (EU) 2017/1151 mukaisesti siten kuin sitä on muutettu. Se on uusi ja totuudenmukaisempi testimenetelmä polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen mittaamiseen. 1. syyskuuta 2018 lähtien WLTP korvaa kokonaan New European Drive Cycle -syklin (NEDC), joka on nykyinen testimenetelmä. NEDC-siirtymäajan aikana WLTP:n polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvoja verrataan NEDC-menetelmään. Uusi menetelmä poikkeaa hieman aiemmasta polttonestetaloudellisuuden ja päästöjen mittauksesta, koska tiettyjä testielementtejä on muutettu, eli samalla autolla voi olla eri polttonesteen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvot eri testeissä.

*Maissa, joissa laki sallii toiminnon.

**Euro 20 maat ovat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki ja Unkari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *