Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Ford juhlii ikonisen urheiluauton 50-vuotispäivää

Vuonna 1969 ihminen käveli kuun pinnalla ensimmäisen kerran, legendaarinen Woodstock-festivaali järjestettiin ja ensimmäinen Boeing 747 nousi taivaalle. Sinä samana vuonna, puoli vuosisataa sitten, Ford Capri valloitti Euroopan tiet ensimmäisen kerran.

Kun Capri lanseerattiin vuonna 1969, sen julistettiin olevan “auto, jonka olet aina itsellesi luvannut”. Yli 1,8 miljoonaa ihmistä lunasti tämän lupauksen. Kysynnän seurauksena Fordin Kölnin tehtaalla valmistettiin Capria 17 vuoden ja kolmen sukupolven ajan vuoteen 1986 asti. Lukemattomat kuljettajat omistavat, ajavat ja nauttivat edelleen yhdestä Euroopan tunnistettavimmista urheiluautoista. Autourheilu on suomalaisten suosikki.

Uusi, mallin 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty video vie harvinaisen RS2600 Caprin nostalgiselle matkalle; syntymäseudultaan lähettyvillä olevan Eifel-vuoriston metsiin, missä autolle tehtiin mittavat testit ennen lanseeraamista. Tämän jälkeen matka jatkui moottoriradoille Belgian Spahan ja Alankomaiden Zandvoortiin. missä Capri juhli kuuluisia voittojaan.

“Capri oli auto, joka salli kadunmiesten elää jokapäiväistä unelmaansa,” sanoo Steve Sutcliffe, toimittaja, joka vei klassisen Fordin muistojen matkalle. “Se sai sinut tuntemaan olosi mukavaksi ratin takana ja tekee sen vielä nykyäänkin. Pohjimmiltaan kyseessä oli puhdas nautinto siitä, että sai ajaa jotain vähän erilaista”.

Videolla oleva Capri on Fordin omasta klassikkokokoelmasta ja siinä on V6-moottori. Autolla ajettiin yli 700 kilometriä kuuden päivän filmauksen aikana, mukaan lukien muutama kierros Zantvoortin radalla. 47-vuotias auto jätti pysyvän vaikutuksen. “Olen rakastumassa tähän autoon, täysin rakastumassa siihen,” sanoo Sutcliffe ja ehdottaa, että Capri voisi edelleen olla auto, joka sinun pitäisi luvata itsellesi.

Ford Motor Company

Ford Motor Company on globaali yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, markkinoi, huoltaa Ford-merkin alla henkilöautoja, kuorma-autoja, SUV-autoja ja sähköautoja sekä ylellisiä Lincoln-henkilöautoja. Lisäksi yhtiö tarjoaa rahoituspalveluita Ford Motor Credit Companyn kautta ja tavoittelee johtavia asemia sähkötoimisissa ratkaisuissa, autonomisissa autoissa ja liikkuvuusratkaisuissa. Ford työllistää noin 196  000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Lisätietoja Fordista ja sen tuotteista sekä Ford Motor Credit Companysta löytyy osoitteesta www.corporate.ford.com

Ford of Europe valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 50 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin 51 000 henkilöä ja yhteisyritykset mukaan lukien noin 65 000 henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 23 tuotantolaitosta, joista 17 Ford omistaa kokonaan tai on enemmistöomistaja ja 6 on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna 1903 – samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna 1911.

Lähde MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *