Autoja ja klassikoita vuosien takaa

Ralliuutiset netistä maksutta – suomalaisittain

Jos olet rallista kiinnostunut, niin nyt ovat ralliuutiset löytäneet itsensä uuteen kotipaikkaan motorsportal.fi sivustolle – uutisia viikoittain, tiedotteita yms – tervetuloa.

Suomalaiset Euroopassa

Nyt katseet ovat kohdistuneet rallissa nuorukaiseen, uuteen MM-mestariin Kalle Rovanperään, mutta on hänelle kyllä suunnannäyttäjiä ollut…. isänsä Hannu Rovanperän lisäksi.

Suomalaiset rallikuljettajat ovat olleet menestyneitä Euroopan rallikilpailuissa jo vuosikymmenten ajan. Suomalaiset ovat voittaneet useita maailmanmestaruustitteleitä, kuten Hannu Mikkola, Juha Kankkunen, Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen ja Mikko Hirvonen sekä tottakai nyt ensimmäisensä ajanut Kalle Rovanperä viime vuonna.

Suomalaiset rallikuljettajat ovat tunnettuja nopeudestaan, taidostaan ja taktisesta ajotyylistään. Suomalaiset ovat erityisen vahvoja nopeissa metsäteillä, joita löytyy paljon eri puolilta Eurooppaa. Suomalaisilla kuljettajilla on myös maine yhtenä maailman parhaista talviautoilijoista, sillä Suomessa on pitkät talvet ja runsaasti lunta, mikä tarjoaa hyvän harjoittelumahdollisuuden talviajoon.

Suomalaiset rallikuljettajat ovat myös taitavia ajamaan erilaisilla alustoilla, kuten soralla, asfaltilla ja hiekalla. Suomalaiset kuljettajat ovat kehittäneet erityisen ajotekniikan, joka sisältää esimerkiksi driftingin, eli auton hallitun liukumisen tiukkojen mutkien läpi. Tämä ajotyyli on antanut suomalaisille kuljettajille kilpailuetua Euroopan rallikilpailuissa.

Suomalaiset kuljettajat ovat kilpailleet menestyksekkäästi Euroopan rallikilpailuissa useiden vuosikymmenten ajan, ja he ovat voittaneet useita tärkeitä kilpailuja, kuten Monte Carlo -rallin ja Ruotsin MM-rallin. Suomalaisten menestys Euroopan rallikilpailuissa on tehnyt suomalaisista rallikuljettajista arvostettuja ja kunnioitettuja kilpailijoita ympäri maailman.

Paris-Dakar ralli ja suomalaiset

Paris-Dakar-ralli on yksi maailman vaativimmista ja seikkailullisimmista rallikilpailuista, joka tunnetaan nykyisin nimellä Dakar-ralli. Kilpailu alkoi vuonna 1978 ja se on kilpailtu monissa eri maissa erilaisissa olosuhteissa, kuten aavikoilla, vuoristossa ja sademetsissä.

Suomalaiset ovat menestyneet erittäin hyvin Dakar-rallissa. Suomalaisista rallikuljettajista Ari Vatanen on yksi Dakar-rallin menestyneimmistä kuljettajista, sillä hän voitti kilpailun neljä kertaa (1987, 1989, 1990, 1991). Myös Jutta Kleinschmidt on voittanut Dakar-rallin vuonna 2001 ja hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka voitti kilpailun.

Suomalaiset rallikuljettajat ovat menestyneet Dakar-rallissa erityisesti nopeudellaan ja teknisellä ajotaidollaan. Kilpailu vaatii kuljettajilta erittäin hyvää kestävyyttä, sillä se kestää useita viikkoja ja sisältää satoja kilometrejä pitkiä erikoiskokeita. Kilpailuun osallistuminen vaatii myös hyvää valmistautumista, sillä kilpailuun osallistuvien autojen ja kuljettajien täytyy olla erittäin kestäviä ja luotettavia.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset ovat olleet menestyneitä Dakar-rallissa ja he ovat antaneet merkittävän panoksen rallikilpailun kehittymiselle. Dakar-ralli on edelleen yksi maailman arvostetuimmista rallikilpailuista, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia katsojia ympäri maailmaa.

Motorsportal.fi

Moottoriurheilu-uutisia myös rallin ulkopuolelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *